Sayfalar

7 Ara 2011

Bir erkeğin en zor yılı...

Günümüz ülke şartlarında akla gelecek en zor zamanlar ya askerlik zamanları, ya evlilik sonrası, ya çocuğun olduktan sonra filandır.Askerde 15 sürünürsün.O kadar erkeğin arasında anan yok,kardeşin yok,arkadaşların yok bir tane olsun karı kız yok(ben daha gitmedim askere o ayrı mesele).Ama hepsi de uzak zaten mecburen çekiyorsun.Evlilik desen zaten al askerde olsan daha mı iyidi en zor zamanların başldı mı yani?Ama hayır kardeşim bir erkeğin hayatında ki en zor senesi 6. sınıfa yani eski tabirle Ortabir'e başladığı zamandır.

6. sınıfa giderken yeni bir dönem başlar aslında.Önlüklerden kurtulup kravat neyim takıyoruz hani.Bi iliklenir filan sonuna kadar.Aslında anlatmak istediğim bu değil ama.Asıl anlatmak istediğim yanlızlıktır...

Kızların erkeklerden daha erken geliştiğini hepimiz biliriz.Ortaokulda ise gelişen kızlar kendi yaşıtları çocuklara yüz vermezler pek.Hep daha büyük sınıfta ki çocuklara yada dışardan gelmiş serseri tiplere bakardı.He şimdi ki gibi kendinden küçük kızlara da bakamıyorsun o zaman.Çünkü senden küçük kızlar artık ilk okulludur ve   önlüklüdür.Saçlarında toka vardır.Adları ayşedir fatmadır.Altarında beyaz çorap vardır.Kaçmış çorabı 3-5 gün giyerler. Artık 5 e giderken aşık olduğun 4. sınıftaki kıza aşık değilsindir.

6 ya giden bir erkek.Tam erkekliğini yeni keşfetmeye başlamışken Araf ta kalmıştır.Ne yukarı ne aşağı bakabilir.Panik içinde koşturup durmaya,ayağına bir top alıp kaleye geçmemek için bütün gücüyle oynamaya başlar.Diyeceğim o ki poşet çaylar 6. sınıfa giden bir erkek hep yanlızdır.Siz siz olun 6. sınıfa gitmeyin..

Dip not: O değil de fenere iyi koyduk.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder